مدیران کانون مسئول پیگیری امور از تصمیم تا نتیجه هستند

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی، اولویت‌بندی و پی‌گیری مستمر فعالیت‌ها گفت: مدیران باید مسئولیت امور را از مرحله تشخیص و تصمیم‌گیری تا اجرا و تثبیت نتیجه بر عهده بگیرند.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، حامد علامتی روز یک‌شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۵ در نشست با مدیران ستادی کانون که در سالن همایش مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌هنری برگزار شد، با اشاره به اهمیت فرصت خدمت به کودکان و نوجوانان اظهار کرد: فرصت‌های خدمت به‌سرعت می‌گذرد و باید از جایگاهی که برای پرورش فکر و اندیشه نسل آینده در اختیار ما قرار گرفته است، به بهترین شکل استفاده کنیم.

وی افزود: اگر به دنبال آینده‌ای بهتر در زمینه‌هایی مانند زبان فارسی، راستی، درستی، صبر، شجاعت و انسانیت هستیم، باید از دوران کودکی آغاز کنیم. کودکان و نوجوانان امانت‌هایی ارزشمند هستند و اعتماد خانواده‌ها به کانون، مسئولیت مدیران و کارکنان را سنگین‌تر می‌کند.

مدیران کانون مسئول پیگیری امور از تصمیم تا نتیجه هستند

مدیریت فرهنگی نیازمند تدبیر و پی‌گیری مستمر است

مدیرعامل کانون با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی در مدیریت فرهنگی گفت: فعالیت بدون تدبیر موجب از دست رفتن فرصت‌ها، هدررفت سرمایه‌ها و ایجاد خسارت‌هایی می‌شود که گاهی جبران‌ناپذیر است.

علامتی شناخت دقیق شرایط، تصمیم‌گیری درست، اقدام سنجیده و پی‌گیری مستمر را از وظایف مدیران دانست و تصریح کرد: مدیر نباید به صدور دستور یا واگذاری کار بسنده کند، بلکه باید تا تحقق کامل نتیجه، موضوع را دنبال کند و پس از دستیابی به هدف نیز برای تثبیت دستاوردها تلاش کند.

وی با اشاره به ضرورت تفکیک امور مهم، اولویت‌ها و ضرورت‌ها افزود: قرار نیست همه کارهای مهم را هم‌زمان انجام دهیم. مدیر باید متناسب با شرایط و اقتضائات زمان، ضرورت‌ها را تشخیص دهد و برای اجرای آن‌ها تصمیم درست بگیرد.

مدیرعامل کانون همچنین بر شناخت میدانی شرایط جامعه تأکید کرد و گفت: مدیران فرهنگی باید مانند یک دیده‌بان، تحولات کشور و نیازهای کودکان و نوجوانان را رصد کنند و تصمیم‌های خود را تنها بر اساس گزارش‌ها و آمار اتخاذ نکنند.

وی توجه به اقتصاد کار، استفاده درست از منابع و ارزیابی مستمر پیشرفت برنامه‌ها را نیز از دیگر ضرورت‌های مدیریت فرهنگی برشمرد.

مدیران کانون مسئول پیگیری امور از تصمیم تا نتیجه هستند

هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت‌ها، لازمه پیشرفت کانون است

علامتی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر همکاری میان بخش‌های مختلف کانون اظهار کرد: هیچ مدیری نباید مجموعه تحت مسئولیت خود را به جزیره‌ای مستقل تبدیل کند. معاونت‌ها و اداره‌کل‌ها باید هم‌راستا، هم‌افق و هم‌افزا فعالیت کنند و برای پیشرفت مجموعه کانون تلاش کنند.

وی برگزاری برنامه‌های هفته ملی کودک را نمونه‌ای از این همکاری دانست و افزود: این برنامه‌ها با تلاش معاونت فرهنگی، همراهی معاونت‌های تولید و توسعه، اداره‌های کل ستادی و استان‌ها و بهره‌گیری از تجربه‌های گذشته برگزار شد.

مدیرعامل کانون با اشاره به حضور رئیس‌جمهور در جشن «لبخند وطن» گفت: همراهی رئیس‌جمهور با برنامه‌ای کودک‌محور و حضور ایشان در جمع بیش از ۶۰۰ کودک، نشان‌دهنده توجه ویژه به حوزه کودک و نوجوان است و باید از این فرصت برای توسعه خدمات فرهنگی استفاده کنیم.

علامتی همچنین تأکید کرد: کانون بخشی از نظام تعلیم و تربیت کشور است و فعالیت‌های آن باید در چارچوب اسناد بالادستی از جمله برنامه هفتم پیشرفت، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و سیاست‌های دولت و بر اساس مأموریت‌های ذاتی این مجموعه دنبال شود.

وی با بیان اینکه فعالیت‌ها نباید به توانایی افراد وابسته باشد، افزود: مدیران باید برای تقویت ساختار و توانمندی مجموعه تلاش کنند و از ظرفیت کارشناسان، مربیان و کارکنان در بخش‌های مختلف بهره بگیرند.

مدیرعامل کانون تقویت گفت‌وگو، تعامل و کار کارشناسی را ضروری دانست و گفت: تصمیم‌های مدیران باید پشتوانه کارشناسی داشته باشد و زمینه رشد دانش و تجربه نیروهای زیرمجموعه فراهم شود.

وی همچنین چابک‌سازی ساختار اداری و افزایش بهره‌وری را از اولویت‌های کانون عنوان کرد و افزود: بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، برون‌سپاری، مردمی‌سازی فعالیت‌ها و ظرفیت فضای مجازی می‌تواند به ارائه خدمات بیشتر با امکانات موجود کمک کند.

علامتی از مدیران خواست علاوه بر گزارش فعالیت‌های انجام‌شده، مأموریت‌های تحقق‌نیافته را نیز شناسایی و برای اجرای آن‌ها برنامه‌ریزی کنند.

مدیرعامل کانون در ادامه با اشاره به شرایط کنونی کشور و تجربه جنگ ۱۲روزه اظهار کرد: معاونت‌ها و اداره‌کل‌ها باید برنامه‌های خود را برای شرایط اضطراری و جنگی بازبینی کنند و برای استمرار فعالیت‌ها، ارتباط با استان‌ها و مواجهه با محدودیت‌هایی مانند قطع اینترنت آمادگی داشته باشند.

وی تأکید کرد: نگرانی از احتمال وقوع جنگ نباید موجب توقف فعالیت‌ها شود و باید ضمن آمادگی برای شرایط ویژه، مأموریت‌های فرهنگی و تربیتی کانون را با جدیت ادامه دهیم.

علامتی همچنین با اشاره به برنامه سفر مدیران کانون به استان هرمزگان و حضور در محل شهادت کودکان مدرسه شجره طیبه میناب گفت: این سفر با هدف ادای احترام به کودکان شهید، تجدید انگیزه و توجه دوباره به مسئولیت مدیران در قبال کودکان و نوجوانان برنامه‌ریزی شده است.

وی کودکان شهید میناب را نمادی از مظلومیت کودکان و جنایت‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست و افزود: در این سفر، تنها برخی موضوع‌های ضروری و راهبردی بررسی می‌شود و دیگر مسائل در نشست‌های بعدی ادامه خواهد یافت.

مدیرعامل کانون با بیان اینکه حضور در این سفر اجباری نیست، خاطرنشان کرد: تلاش شده است با استفاده از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی، هزینه‌های سفر و اقامت به حداقل برسد و مدیرانی که امکان همراهی ندارند، مأموریت‌های خود را پیگیری کنند.

علامتی در پایان با تأکید بر اینکه هدف اصلی فعالیت‌های کانون باید خدمت به کودکان و نوجوانان باشد، گفت: مدیران باید از فرصت مسئولیت برای رشد و پرورش فکر و اندیشه نسل آینده استفاده کنند و منافع کودکان و نوجوانان را بر منافع و موقعیت‌های شخصی مقدم بدانند.

مدیران کانون مسئول پیگیری امور از تصمیم تا نتیجه هستند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha