کد خبر: 200273
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۸
فیلم مرادو 15 خرداد کلید می‌خورد

در حالی که کار ساخت فیلم سینمایی مرادو توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان از روز 15 خرداد آغاز می‌شود عوامل و دست اندرکاران ساخت این فیلم به دیدار استاندار رفتند تا گزارشی از روند ساخت این فیلم به وی ارایه کنند.

به گزارش روابط عمومی کانون، اسماعیل نجار استاندار کرمان روز جمعه 6 خرداد در دیدار با دست‌اندرکاران ساخت فیلم مرادو حرفه فیلم‌سازی را کاری ارزشمند و قابل تقدیر دانست و بر حمایت مالی از مراحل ساخت این فیلم به عنوان نخستین فیلم تولیدی با بهره‌گیری از عوامل کرمانی و استفاده از لهجه محلی، تاکید کرد.
وی عنوان کرد که از علاقمندان به حرفه فیلم سازی است و با اشاره به تاثیر سریال‌هایی مانند 'مختارنامه'، زندگی حضرت یوسف و و 'امام علی (ع)' افزود: تاثیراتی را که برخی فیلم‌ها می‌توانند به انسان منتقل کنند، توسط داستان و سایر روش‌ها امکان پذیر نیست.
نجار یادآور شد که باید در ساخت این فیلم به جزییات تلاش و همت مردان کویر توجه شود و افزود: مردان کویر با ویژگی‌های منحصر ‌به‌فرد زندگی در کویر و مشکل مربوط به کم‌آبی، همیشه بیشترین میزان تولید را داشته‌اند و جوانان باید از همت گذشتگان درس بگیرند.
استاندار کرمان همچنین اظهار داشت: استانداری کرمان تا حد توان، موانع مالی موجود بر سر راه ساخت این فیلم را برطرف می‌کند.
نجار با تاکید بر این نکته که فیلم مرادو می‌تواند انتقال دهنده فرهنگ اصیل و غنی استان کرمان به بیننده باشد به موضوع داستان کتاب "مرادو"، اشاره کرد و گفت: داستان این کتاب شرایط سخت زندگی گذشته را مرور می کند.
وی همچنین با تاکید دوباره بر پشتیبانی استانداری کرمان از عوامل سازنده فیلم "مرادو"، گفت: سرپرست کانون نیز باید بر مراحل ساخت فیلم مرادو نظارت کامل داشته باشد.
تاکید سازندگان مرادو بر توجه به هنرمندان بومی
در ادامه‌ی این نشست سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان، دیدار عوامل فیلم سینمایی مرادو با استاندار را نقطه عطفی برای اجرای این طرح و نشان‌دهنده توجه استاندار به فعالیت‌های فرهنگی دانست.
وی با بیان این‌که تولید فیلم سینمایی هزینه سنگینی دارد، تصریح کرد:‌ فیلم‌سازان کرمانی که دارای نمونه کارهای ارزشمندی در عرصه فیلم‌سازی هستند، با چشم‌پوشی از دست‌مزدهای کلان، در ساخت فیلم مرادو همکاری می‌کنند.
گنج‌کریمی با اشاره به تاکید کانون بر انجام کار کارشناسی در فعالیت‌ها و تولیدات، افزود: اثر هنری کامل، اثری است که بارها بتوان به آن مراجعه کرد و تلاش ما بر این است که از فرصت پیش‌آمده بیشترین بهره را ببریم و با این اثر توجه به هنرمندان بومی کرمان جلب شود.
وی تصریح کرد: پس از هماهنگی‌های انجام شده با مدیرکل امور اجتماعی (به عنوان دبیر کارگروه فرهنگی اجتماعی استانداری کرمان) و با تعدیل و یا حذف برخی از طرح‌ها، 79 میلیون تومان از مجموع 80 میلیون تومان هزینه‌ی ساخت فیلم تامین اعتبار شد.
گنج‌کریمی ابراز داشت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور لوازم فنی ساخت فیلم مرادو را در اختیار عوامل فیلم قرار داده است
ساخت فیلم با بهره‌گیری از فرهنگ و لهجه‌بومی کرمان
بیشتر دست‌‌‌‌اندرکاران و بازیگران فیلم سینمایی مرادو از بین هنرمندان به‌نام کرمانی انتخاب شده‌اند.
کارگردان فیلم مرادو در نشست عوامل فیلم با استاندار کرمان اظهار داشت: این فیلم، برگرفته از داستان "مرادو"، نوشته "محمدعلی آزادیخواه" است که قصه‌ای انسانی و معناگرایانه است.
مجتبی صفرعلی‌زاده گفت: فیلم‌نامه این اثر توسط رضا حیدرنژاد یکی از فیلم‌نامه‌نویسان برتر کشور نوشته شده و محمدعلی آزادیخواه نویسنده کتاب مرادو دیالوگ‌ها را به‌صورت دقیق و منظم تغییر داده است.
وی با بیان این که فیلم "مرادو"، بلوغ و تولد دوباره یک نوجوان را به نمایش می‌گذارد، افزود: در این داستان، مرادو، نوجوان سیه ‌چهره و لاغراندام روستایی، بر اثر اتفاقاتی دچار تحولات درونی می‌شود و در نهایت یک روستا را از بحران آب نجات می‌دهد.
این کارگردان با بیان این که فیلم مرادو در روستای گلزار کرمان ساخته می‌شود، تصریح کرد: "گلزار" یکی از مناطق دست‌نخورده روستایی استان کرمان است.
کارگردان فیلم مرادو گفت: کار ساخت این فیلم سینمایی 75 تا 90 دقیقه‌‌ای با لهجه کرمانی و در فضایی روستایی از روز 15 خرداد با حضور 30 بازیگر اصلی کلید می‌خورد و با توجه به بازیگرمحور بودن فیلم، بیشتر از عوامل و بازیگران بومی استفاده شده است.
این کارگردان تلویزیون تصریح کرد: 70 درصد این فیلم در بیابان و 30 درصد آن در فضای شب، بارانی و طوفانی ساخته خواهد شد وپیش‌بینی می‌شود ساخت این فیلم 45 روز طول بکشد.
وی تاکید کرد: فیلم مرادو به بحران آب، مقدس بودن آب در فرهنگ کرمانی‌ها و روستاییان و وجود قنات ها و کاریزها در این استان می پردازد.
صفرعلی‌زاده همچنین خاطرنشان کرد: برای نخستین بار است که یک فیلم سینمایی با بهره‌گیری از فرهنگ و لهجه کرمانی ساخته می‌شود و تمام عوامل و بازیگران این فیلم کرمانی هستند.
وی با اشاره به این که مسوولان محلی گلزار همکاری مناسبی را در زمینه تهیه فیلم مرادو دارند، افزود: موسیقی فیلم مرادو توسط پیروز ارجمند که دارای ریشه‌ی کرمانی است ساخته می‌شود و آقایان نجیب‌زاده به عنوان تصویربردار، شیخ بهایی صدابردار و حمید عسکری مشاور کارگردان، در ساخت فیلم سینمایی مرادو نام برد.
در این فیلم بازیگران سرشناسی نیز مانند مهران رجبی و کرامت رودساز در کنار بازی‌گران محلی نقش آفرینی می‌کنند.
گفتنی است، "مجتبی صفرعلیزاده"، پیش از این ساخت فیلم‌های هشت میلیمتری، "سلاح من"، "سهو"، "کالبد"، "خزان"، "مثل یک رویا" ، فیلم نیمه بلند "تا مسجد"، فیلم مستند "مثل رویا"، داستانی "مهرمهیره و مگس"، مستند نیمه بلند "کمی نزدیکتر به خدا" و تدوین بیش از 300 فیلم کوتاه، پنج فیلم بلند، تله فیلم و مستند و ساخت سریال مستند 13 قسمتی "نقش ماندگار" را در کارنامه هنری خود ثبت کرده است.
نویسنده کتاب: من مرادو هستم
نویسنده کتاب« مرادو» در نشست با استاندار کرمان با بیان این که در دوران کودکی با کودکان چاه‌کن همراه بوده است، گفت: من هم یک مرادو هستم و با توجه به این که خود را مدیون بچه‌های چاه‌کن می‌دانستم، طرح مرادو در ذهنم به ‌وجود آمد.
محمدعلی آزادیخواه تصریح کرد: بکر بودن سوژه مرادو موجب برگزیده شدن این کتاب به‌عنوان اثر برگزیده سال 85 کتاب کشور در حوزه ادبیات کودک و نوجوان شد.
وی اظهار داشت:‌ آرزو داشتم، داستان مرادو در قالب یک فیلم به مردم عرضه شود، زیرا فیلم مرادو منتقل کننده سابقه‌ی فرهنگی و اجتماعی ما است و در این فیلم به آن چه که به مرادوها گذشته، پرداخته می‌شود.
آزادیخواه افزود: ‌ایرانیان مخترع قنات هستند و ما می‌توانیم با فیلم مرادو این موضوع را به جهانیان منتقل کنیم.
وی با بیان این که تمام دیالوگ‌های فیلم مرادو را به زبان محلی نگاشته است، گفت: فیلم‌سازان مرادو با رفع کاستی‌های آن در فیلم خود، کتاب من را تکمیل کردند.
شایان ذکر است کتاب مرادو در سال 85 به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی شناخته شده است که از دیگر آثار این نویسنده کرمانی می توان به مجموعه ‌داستان کوتاه "کوتوله‌ای در تنگ" یاد کرد.